Praktisk info

Fyrtårnet

Ørkildborgens børnehus

Vi åbner hver dag  kl. 6.30, og kl. 8.00 er der en voksen fra hver stue til at modtage børnene. Der tilbydes morgenmad indtil kl. 7.30, hvor vognen køres ud.

Ca. kl. 8.30 er der formiddagsfrugt/brød, og derefter er der forskellige aktiviteter indtil vi spiser kl. 10.30. Der er varm mad hver dag. Børnene sover til middag imellem kl. 12.00 og 14.00, og personalet afvikler frokostpause. Så er der eftermiddagsmad som ofte er hjemmebagt brød. Vi lukker hver dag kl. 16.30, undtaget fredag hvor vi lukker kl. 16.00. Om fredagen er der mulighed for at spise eftermiddagsmad indtil kl. 15.00. Vi prioritere flest medarbejdere om formiddagen imellem 9-12, hvor vi går i mindre grupper og laver forskellige aktiviteter. Om eftermiddagen er vi ofte på legepladsen indtil børnene hentes. Fra kl. 15.30 går stuerne sammen og passer de børn der er tilbage.

Skifte Tøj

Vi tror på, at det er sundt for børnene at være ude i al slags vejr. Derfor er vi meget på legepladsen, eller på spændende udflugter i nærmiljøet. Af den grund er det vigtigt, at børnene har tøj som passer til årstiden. Det er meget praktisk, at jeres børn har et ekstra sæt tøj liggende i deres garderobe. Det vil være hensigtsmæssigt, at tøjet er mærket med barnets navn.

Privat legetøj

Børnene må gerne have legetøj med, men I risikerer, at det bliver væk. Skaber legetøjet problemer mellem børnene, lægger vi det ud i deres skab.

Sygdom

Hvis jeres barn er syg, kan vi ikke modtage det i vuggestuen. Barnet skal kunne deltage i stuens aktiviteter, da vi ikke har ressourcer til at tage særlige hensyn. Bliver barnet syg i vuggestuen vil vi kontakte jer, så barnet kan hentes hjem. Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer if. sygdom.

Medicin

Som udgangspunkt giver vi ikke medicin, da vi mener det er en forældreopgave. Der vil dog forekomme undtagelser f.eks hvis et barn skal have medicin flere gange dagligt. Medicinen skal være forsynet med tydelig navn, dato og dosering, ellers kan vi ikke give barnet den.

Fødselsdage

I er velkomne til at fejre jeres barns fødselsdag i vuggestuen. Hvis I medbringer noget skal tilberedningen foregå her af hensyn til regler for hygiejne. Vi følger Svendborg kommunens mad og måltidspolitik, og det betyder for vuggestuebørn INGEN SUKKER.

Anne Grethe W. Hansen

Anne Grethe W. Hansen

Daglig leder

Telefon +45 6217 6860
Mobil: +45 5142 2175
Mail: info@oerkildborgen.dk